Ditk : Fogyokra hezs nlkl? |
Fogyokra hezs nlkl?
2007.12.23. 15:38
A hidegebb hnapokban ksztett laktat egytltelek friss hozzvalkkal gazdagtva valsgos vitaminbombkk vlhatnak. Vigyzzunk, nehogy tlfzzk a zldsgeket, mert klnben a bennk tallhat rtkes svnyi anyagok egy rsze elvsz!
Reggelik
1. vltozat:
1 teljes kirls lisztbl sttt zsmle 3 dkg borj kenmjassal s 1 alma.
2. vltozat:
12 evkanl gymlcss mzli 2 evkanl ropogs gabonapehelybl, 1 felkarikzott bannbl s 1,2 dl rbl.
Tzraik, uzsonnk
1. vltozat:
1 hnapos retket vagy 5 dkg jgcsapretket s nhny bazsalikomlevelet felaprtunk, majd sszekeverjk 8 dkg trval s 1 evkanl tejfllel. Megszzuk.
2. vltozat:
1 bann (10 dkg)
3. vltozat:
2 Korpovit s 1 kivi.

Ebd
Tli babos egytl: 5 dkg fehr szrazbabot jszakra beztatunk. Msnap 1 adag felaprtott leveszldsggel 2,5 dl srgarpa lben 20 percig fzzk. Hozzadunk 1 szlfelszeletelt virslit, piknsra fszerezzk, s megszrjuk petrezselyem zlddel.
Vacsora
Paradicsomos hsgombc: 1 fej felkockzott hagymt 1 teskanl forr olajon vegesre prolunk. Hozzadjuk a konzerv paradicsomot, majd sszekeverjk 4 evkanl ftt rizzsel s friss bazsalikommal. A stni val kolbszbl kis hsgombcokat nyomunk ki, s a mrtsban megfzzk.

Ebd
Sonks kel: 35 dkg kelkposztt s 15 dkg burgonyt felaprtunk, majd 4 dl zldsglevesben puhra fzzk, s kmnymaggal zestjk. A fstlt, ftt sonkt felkockzzuk, s a petrezselyem zlddel egytt a zldsgekhez keverjk. Tetszs szerint fszerezzk, s megszrjuk 1 evkanl pirtott szezmmaggal.
Vacsora
Zldsgtl csirkehssal: 1 csom leveszldsget s 10 dkg zldbabot felaprtunk, majd a csirkecombbal egytt kb. 4 dl tykhslevesben megfzzk. Hozzadunk 4 evkanl ftt rizst, s 1 teskanl provence-i fszerkeverkkel izstjk.

Ebd
Lencse fstlt hallal: 5 dkg lencst hromszoros vzben jszakra beztatunk. Msnap babrlevllel 20 perc alatt puhra fzzk. Hozzadunk 2 adag leveszldsget, ecettel, zeller sval s destvel zestjk, majd az aprra vgott fstlt hallal megszrjuk.
Vacsora
Minestrone: 10-10 dkg kelkposztt, srgarpt, prt, burgonyt s zldbabot feldarabolunk, s 5 dl zldsglevesben megfzzk. 3 evkanl reszelt parmezn sajttal s felaprtott petrezselyem zlddel meghintjk. Franciakenyr illik hozz.

Ebd
r gulys: A hst felkockzzuk, s 1 evkanl megforrstott olajon megpirtjuk. Hozzadunk 25 dkg cskokra metlt kelkposztt meg 10-10 dkg felkockzott vrshagymt s burgonyt. Zldsglevessel felntjk, s megfzzk. Megszrjuk petrezselyem zlddel.
Vacsora
Bab buggyantott tojssal: 4-4 dkg fehr s vrs szraz babot jszakra beztatunk. Msnap babrlevllel 20 perc alatt puhra fzzk. Hozzadunk 15 dkg mirelit zldbabot 1 adag leveszldsget, majd fszerezzk. 1 tojst forr, ecetes vzbe tnk, s kis lngon kemnyre fzzk.

Ebd
Virslis-alms egytl: 15 dkg burgonyt, prhagymt, almt feldarabolunk, s 2 dl zldsglevesben megfzzk. Kakukkfvel zestjk. 1 fej karikra vgott vrshagymt 1 teskanl megforrstott olajon ropogsra stnk, s az egytltelre szrjuk. 1 szl ftt virslivel fogyasztjuk.
Vacsora

Srgarpa matrz mdra: 25 dkg reszelt srgarpt 1 teskanl olajon megprolunk, felntjk 2,5 dl srgarpa lvel s megfzzk. Hozzadunk 1/2 teskanl zld zldsgleves port, 4 evkanl ftt rizst s 1 evkanl tejflt. Megszrjuk petrezselyem zlddel, s a lecspgtetett rkkal fogyasztjuk.
Bevsrl lista 1 szemlyre
Burgonya, vrshagyma, 2 csom leveszldsg, 1 kis fej kelkposzta, 35 dkg zldbab, 35 dkg srgarpa, 25 dkg pr, petrezselyemzld, bazsalikom, provence-i fszerkeverk, leveszldsg, fehr s vrs szrazbab, lencse, elfztt rizs, szezmmag, dest, jdozott s, zellers, bors, kmnymag, babrlevl, kakukkf, zldsg- s tykhsleves (kockbl), 1 doboz (35 dkg) hmozott paradicsom, srgarpal, ecet, olaj, tojs, tejfl, parmezn sajt, 2 db virsli.
Ezen kvl
az els napra: 10 dkg stni val kolbsz
a msodik napra: 8 dkg fstlt, ftt sonka, 1 csirkecomb
a harmadik napra: 1 kis zsmle vagy 2 szelet franciakenyr, 10 dkg fstlt (tengeri) hal
a negyedik napra: 10 dkg brnyhs
az tdik napra: 1 alma (15 dkg), 8 dkg apr tengeri rk (konzerv)
|