A szl s a rizs kombincija az egyik legidelisabb dita. Hiszen mindkett vzhajt hats, ezltal alaposan mregtelenti is szervezetnket, s mg fogyhatunk is.
Minden nap egyforma
Reggeli: 1 szelet korps kenyr vagy zsemle, kevs flzsros vajjal. Ehhez zls szerint fogyaszthatunk 2 evkanl (20%-os zsrtartalm) trt vagy 2 evkanlnyi olvasztott sajtot, vagy 2 dkg (30%-os zsrtartalm) szeletelt sajtot 5 szlszemmel. Olykor egy ftt tojs is belefr.

Tzrai: 2 dl szll (cukrozatlan!).
Uzsonna: 2 dl tej. 1 szelet Abonett, kevs flzsros vaj s 5 dkg szl.
Italok: Csak 2 cssze kv vagy orosz tea. Tetszs szerinti mennyisg gygytea s msfl liter ntriumszegny svnyvz.
Fontos: A rizsre vonatkoz mennyisgi adatok mindig a szraz (nyers) slyra vonatkoznak!

Ebd
Curryvel zestett hal rizzsel s szlvel: 10 dkg tetszs szerinti halfilt kevs ss vzben megprolunk, majd prols utn a hal levt csszbe ntjk s flrerakjuk. 1 tojs srgjt 2 evkanl tejsznnel, 1-2 kvskanl curryporral s a hal prolsa sorn nyert hallvel sszekeverjk. Kis lngon lland kevers mellett besrtjk. A halat 3 dkg ftt rizzsel s 10 dkg szlvel tlaljuk.

Vacsora
Sajtos szl- s srgarpa-salta: 20 dkg friss, ropogs srgarpt felszeletelnk, 15 dkg szlvel s 10 dkg kockra vgott juhsajttal tlaljuk. Saltalvel meglocsoljuk, s zslyval dsztjk.

Ebd
Tojsos, szls rizott: 2 tojst habosra felvernk, fszerezzk, majd teflonstben omlettet ksztnk belle. Ezt azutn sszecsavarjuk, cskokra szeleteljk. 4 dkg puhra fztt rizzsel, 10 dkg flbevgott szlvel tlaljuk.
Vacsora
1 db hmozatlan krtt gerezdekre vgunk, 15 dkg szlt, 1 kivit felszeletelnk, s 15 dkg prizsit zls szerint kivlasztott saltval tlalunk. Saltalvel meglocsoljuk, s kaporral dsztjk.

Ebd
Borjszelet spenttal, szlvel s rizzsel: 10 dkg szeletekre vgott borjhst (vagy ms sovny hst) teflonstben kevs olajon megstnk. 3 evkanl tejfelt adunk hozz. 20 dkg dinsztelt spenttal s 10 dkg szlvel tlaljuk.

Vacsora
Vegyes salta szlvel s marhanyelvvel: Egy tl tetszs szerinti saltalevelet 15 dkg szlvel s saltalvel, 10 dkg finoman felszeletelt, fstlt marhanyelvvel tlalunk.

Ebd
10 dkg zsiradkszeglytl megfosztott fzsonkt vastagon felszeletelnk, s teflonstben felforrstunk. 1 kis fej hagymt kt kvskanl olajon vegesre dinsztelnk, negyed dl vrs- vagy fehrborral felntjk, majd 10 dkg fehr szlt adunk hozza. Kicsit sszefzzk, 1-2 kvskanl hidegen kikevert burgonyaliszttel dstjuk, vgl a sonkval tlaljuk.
Vacsora
Rizspuding szlvel: 5 dkg tejberizst 10 dkg szlvel 4 dl 1,5%-os zsrtartalm tejben megfznk. Fahjjal s szaharinnal destjk.

Ebd
1 /2 kgyuborkt meghmozunk, 5 cm hosszsg darabokra szeleteljk, s maghzt kivgjuk. 15 dkg szlvel dinszteljk. Az uborkadarabokat ll helyzetben a szlvel megtltve tlaljuk. Egy grillezett csirkecombbal s fokhagymaszsszal szervrozzuk. (Kt tpasszrozott fokhagymagerezdet fl cssze erlevesben 5 percig llni hagyunk, majd 4 evkanl kalriaszegny tejsznt adagolunk hozz, zestjk, vgl aprra vgott kaporral beszrjuk).
Vacsora
Zellercsnakocskk rizzsel s szlvel: Egy nagy kerek zellert szeletekre vgunk, majd kis mennyisg erlevesben megproljuk. 5 dkg ftt rizst kevs barna rizzsel, valamint 10 dkg felforrstott szlvel sszekevernk, s a prolt zellerrel tlaljuk. Kaporral s citromszeletekkel dsztjk Saltt is fogyaszthatunk hozz.